Mobil varmeenhed giver tryghed, mens forbrugeren venter på fjernvarme
Fjernvarmen kan være svær at vente på. Især hvis man har en gammel varmeinstallation, der trænger til at blive udskiftet. Man kan nemlig hurtigt stå uden varme og varmt vand, hvis installationen står af – og her er fjernvarme ikke ligefrem et quickfix.
Netop den problemstilling har PureHeat sat sig for at løse med deres mobile gasfyr, som kan tilkobles en eksisterende gasforsyning eller køre på flaskegas. Fyret består af en gaskedel, en varmtvandsbeholder og et stativ med punkterfrie hjul, hvilket både gør den fleksibel og funktionel.
En sikker nødløsning
Fyret kan leveres fra den ene dag til den anden, og kan dermed være en god nødløsning for kommende fjernvarmekunder, fortæller den ene af PureHeats to direktører, Christina Warburg:
- Ved at tilbyde en midlertidig løsning som vores til boligejere, der venter på fjernvarme, kan man give dem en større tryghed, mens de venter. Samtidig mister et fjernvarmeselskab ikke potentielle kunder, fordi de af nød må vælge en anden løsning end fjernvarmen, siger hun og fortsætter:
- Hvis man i sit kommende fjernvarmeprojekt allerede melder ud på forhånd, at man har en løsning ved nedbrud af deres varmeinstallation, kan det samtidig gøre det nemmere at skabe større tilslutning til fjernvarmen. Det giver forbrugeren en sikkerhed i, at de har varme og varmt vand, uanset hvad.
Gode erfaringer hos andre fjernvarmeselskaber
PureHeats mobile gasfyr er fleksibelt og kan installeres både udendørs og indendørs på private ejendomme og ejendomme beregnet til erhverv. Og det er allerede i brug hos flere fjernvarmeselskaber i landet – blandt andet hos Høje Taastrup Fjernvarme, der lige nu er i gang med at udrulle fjernvarme til godt 2.500 gasfyrede boliger.
Derfor har man valgt at indkøbe 25 PureHeat-varmeenheder, som kan installeres hos forbrugere, der venter på fjernvarme og pludselig står uden varme.
Når forbrugeren bliver koblet på fjernvarmen, er PureHeat-enheden nem at koble fra igen, så den er klar, hvis uheldet skulle være ude hos en anden forbruger.
- Fjernvarmeselskaberne køber enhederne ind hos os, og kan så sælge dem videre, når de er færdige med deres konverteringsprojekt, forklarer Christina Warburg og fortsætter:
- Når der på et tidspunkt er udbredt fjernvarme til så meget af Danmark som muligt, kan man sælge enheden videre til udlandet, hvor de mange steder slet ikke er nået lige så langt med fjernvarmen som herhjemme.
Hos FIF har vi været optaget af fjernvarme - og kun fjernvarme - siden 1984. Det giver os en unik indsigt i alt fra fjernvarmens særlige vilkår til forbrugernes fordele hjemme i stuerne. Og det kan du mærke i alle vores ydelser.